Coffee Station i Lerum tänker nytt!

Ska ni köpa glass ska ni beställa av mig, säger Giovanni till de storögda barnen framför kassan. Mina arbetskollegor tycker jag är för givmild men ni kommer inte bli missnöjda med glassarna kan jag lova. Giovanni Nicoletti, som driver Coffee Station i ST1-macken i Lerum, balanserar vant de oroväckande höga tornen mjukglass till barnen.

 

Hur hamnade du här Giovanni?

Som gammal restauratör har jag bland annat varit med att utveckla Hard Rock Cafe i Norden, O´Learys samt Joe Farelli’s. 2017 fick jag chansen att gå vidare och kontaktade Pernilla som drev ST1 här. För sjutton sa hon, vi kör. Jag tog över i september och fick göra det jag gillar allra mest: tjöta med folk och utveckla koncept.

 

Jag körde mycket bil och såg att mackarna såg ut ha stannat på 60-talet. Jag är Lerumsbo och har spanat in macken länge och såg att det gick att göra något riktigt bra här. Vi såg över sortimentet och här finns inga mackor som håller i tre månader. Vi bakar varje morgon och kolla här, på vår nya mixer. Den ska göra riktigt goda fruktdrinkar.

 

Hur går det då?

Du ser ju själv, full fart hela tiden! Du måste skriva om de fantastiska människorna i Lerum. De har verkligen ställt upp och stöttat! Det är ju speciella tider nu och några härliga äldre kunder brukar stanna utanför dörrarna. De knackar på rutan, beställer och vi levererar till bilen. Nyligen ringde en kund och ville ha bingolotter. Det var bara att sätta sig i bilen och plötsligt var jag kringresande lott-leverantör. Vi har wifi och det sitter ofta ett gäng hemmajobbare här. Och biltvätten går på högtryck. För att inte tala om alla som vill ha en släpkärra till tippen.

 

Vad händer i framtiden?

Vi heter Coffee Station i Lerum men planen är att utveckla konceptet tillsammans med det grymma gänget på ST1. Namnet och konceptet ska fungera varsomhelst, även internationellt. Men först ska vi göra det riktigt bra här i Lerum.

 

Ett steg i taget!