Chef Yosef

Vi drev företag i Syrien och efter flykten från kriget till Alingsås drömde vi om att starta eget på nytt, berättade Soher som tillsammans med sin man Yousef driver Chef Yousef*. Vi ville göra det här tillsammans men visste inte hur man startade företag i Sverige. Men vi fick fin stöttning av Martin på Nyföretagarcentrum Alingsås, som blivit en av våra stamkunder.

Vad serverar ni?
Jag har jobbat som internationell kock i 22 år och vill ge alingsåsarna riktigt bra vegetarisk och vegansk mat, fortsätter Yousef. Vår foodtruck står i Åmanska Parken och vi lagar allt från grunden. Vi märker hur mycket alingsåsarna gillar vår mat. Allt är lagat av de finaste råvarorna och vi serverar bland annat linsoppa, falafel, pakora och mezze. Vi har en öppen foodtruck där man ser hur rent och fint vi har det. Lite samma känsla som man får i de syriska matkioskerna faktiskt.

Och så gillar Suzanne Reuter er?
Ja, hon åt ofta hos oss under filminspelningen. Vi visste inte vem kvinnan var som skickade hit resten av produktionsteamet och när de berätta att hon var en riktig kändis blev vi glada. Haha, vi ordnade fest åt dem alla när inspelningen var klar.


Tack Soher och Yousef för det fina arbete ni gör och för att ni serverar oss så underbart god mat. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.