Bondens Skafferi

Tänk om just den här kålen från Ivar på Tånga Gård hjälpt till att skapa en stjärna i Guide Michelin, utbrister Anna Viklund från Bondens Skafferi i Alingsås. Vi jobbar med många duktiga restauranger och man kan säga att alla stjärnkrogar i Göteborg är kunder hos oss.

 

Berätta om Bondens Skafferi
Jag och min man kom från restaurangbranschen och startade som grossist för 6 år sen. Vi samarbetar med Bondens Skafferi i Skåne och finns nu även i Mantorp. Tanken är att vara länk mellan lokala producenter och restauranger och vi är tre fristående företag som samarbetar fint inom samma koncern. Under pandemin ville vi ha ett extra ben att stå på och startade butiken på Mejerigatan. Det finns så fantastiskt fina råvaror runtomkring som vi nu även kan erbjuda till privatpersoner.

 

Varför närodlat?
Det är viktigt att handla hållbart. Att utgå från vad som finns nära, slippa onödiga transporter och skapa lokala arbetstillfällen. Intresset för närodlad mat går i taket och fler vill äta riktigt bra även hemma. Kolla den här lilla kålen! Förut kasserades den eftersom den är liten men den fluffigare än den stora. Delar du den rakt av och lägger på grillen så blir den hur god som helst!

 

Tack Anna, Johan och Bondens Skafferi!
Ni är en viktig kraft som hjälper oss äta gott och hållbart. Går det bra för er går det också bra för vårt samhälle.

Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.