Biokol

För att hållbar omställning ska bli storskalig måste den drivas affärsmässigt, resonerar Elin och Edward Marinder som tillsammans med tre delägare, driver biokol.se i Vesene. Det går bra och vi ser ett stort intresse bland både kunder och kapitalstarka investerare.

Vad gör ni?
Vi driver flera verksamheter och säljer och installerar biovärmepannor och biokolpannor till villor, industrier och lantbruk. Pannan fungerar som en kolmila som ger värme och restprodukten biokol på köpet. Biokolet kan du sälja vidare och faktiskt tjäna pengar på. Klimatnytta och lönsamhet på en och samma gång.

Vad används biokol till?

Bland annat till jordförbättring eller till att rena vatten. Blanda biokol med makadam och du kan sätta träd rätt i. Samtidigt skapas en kolsänka som binder koldioxid i det som växer. Nu hjälper vi våra kunder förmedla både biokol och utsläppsrätten kolsänkan innebär. Samtidigt utbildar vi marknaden i vad de kan använda biokolet till. En annan positiv effekt är att du kan minska energiberoendet. Den som själv styr varifrån energin kommer ha det goare i framtiden.

Det låter ju fantastiskt bra.
Ja, vi har mycket spännande på gång! Haha, du är välkommen tillbaka om ett år. Där fick du en riktig cliffhanger!