Alingsås KIK

 

Du skulle se lagens önskelistor för nya klubbstugan, berättar Jessica Pettersson när vi ses på Noltorpsvallen. Det är allt ifrån glassmaskin, vasst wifi till pool. Och en bra tvättmaskin! Men det var nog ledaren Emilia som skrev, skrattar Jessica.

 

Vad innebär nya klubbstugan för fotbollstjejerna?
Det blir ett härligt ställe där man kan hänga och umgås innan match eller träning. Där man känner gemenskap och trygghet. Jag märker verkligen att tjejerna saknar det i år när vi fått hålla klubbstugan stängd.

 

Vad händer i Alingsås KIK framöver?
Förutom nya klubbstugan händer det massor! Vi ska fortsätta vara en breddförening där alla tjejer får vara med och spela. Intresset är stort och det var så härligt att se att fotbollsskolan i somras drog dubbelt som många barn som året innan. Vi märker att vi lockar fler tjejer att testa fotboll hos oss. Damlaget är etablerat i division två och vi har fotbollstjejer från 5 till 40 år i föreningen.

 

Vi har precis beslutat att bli en diplomerad förening. Det är ett utvecklingsprojekt med Svensk Fotboll och det är bara ett fåtal föreningar i Sverige som är diplomerade. Vi är redan på god väg och det handlar om att skapa en plats där barnen mår bra. Där de har roligt, är trygga och få lära sig fotboll.

 

Härligt Jessica! Lycka till.