Alingsås Bryggeri

Mina teknikokunniga vänner köpte perfekta mejeritankar från Götene Mejeri, berättar Thomas som är styrelsens processingenjör. Rena rama turen, fortsätter han när vi träffar honom, Lasse, Marcus och Fredrik i nya lokalen.

 

Berätta om Alingsås Bryggeri
Engagemang för miljön, lokal förankring och anknytning till stadens bryggerihistoria har varit ledstjärnor från början. Vi har en anställd bryggare en dag i veckan och aktieägarna hjälper honom. Det blir en social verksamhet när vi samlas för att tappa öl.
Vi brygger öl som är gott till mat, utan krusiduller. Vi har skapat en fin anläggning och byggt vårt eget processystem. Det är ett ångpannebryggeri och den höga temperaturen gör pannorna sterila. Det ger renare öl med färre tillsatser.

 

Hur går det?
Bra! Folk tycker om vårt öl som finns på 6 systembolag. Vi har inga lån och alla investeringar har gjorts med eget kapital. Nu fördubblar vi vårt aktiekapital för att finansiera expansionen.

 

Det låter spännande
Ja, under 2020 har vi sålt ca 18 000 liter öl, men vi kan lätt fördubbla mängden under nuvarande omständigheter. Det finns möjlighet att växa!

Tack Alingsås Bryggeri!
Ni är en viktig kraft som skapar utveckling i Alingsås. Går det bra för er går det också bra för vårt samhälle.
Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.