Algutstorps Förskola

Vi köpte hela 76 böcker på ett bräde och när de levererades la vi ut dem på mattan här, berättar Malin Fredlund och Annelie Berg på Algutstorps Förskola i Vårgårda. Det blev riktigt maffigt och barnen satt länge och bara bläddrade.

 

Varför fick ni Sparbankshjärtat?
Vi jobbar mycket med läsning och Anna Stenseke från banken gav oss sitt Sparbankhjärta. För pengarna köpte vi alla dessa fina böcker. Vi skapar språkrum runt om på förskolan vilket gör att böckerna finns överallt på alla avdelningar. Som när kuddrummet blir en magisk plats för läsning med discolampor och prismor. Eller som böckerna i tamburen, där man kan bläddra medan man väntar på att kompisarna ska bli klara.

 

Varför är det viktigt att läsa för barnen?
Vi vill utmana barnens språkutveckling och skapa ett ordförråd de har nytta av i skolan och resten av livet. Med hjälp av appen Polyglutt kan vi ge läsupplevelser på flera språk, direkt i paddan eller med kanon på väggen. Tänk att få höra Lilla Anna och Långa Farbrorn på arabiska eller bli firad med födelsedagssången på sitt eget språk. Vi vill att alla ska känna sig välkomnade och när vi har läsveckor prickar vi av i listan så att alla får höra sina sagor.