Alboga choklad- Handel föder handel

Vi kommer aldrig ihåg hur länge vi varit igång, resonerar Mikaela och Martina Andersson, systrarna bakom Alboga Choklad och Blommor och Jord utanför Ljung.  Vi är hur nördiga som helst och inspireras av allt. Hjärnan står aldrig still. Haha, tur att familjen håller ordning på oss.

 

Hur är det att driva verksamhet på landsbygden?

Det går väldigt bra. Vi är ett lokalt nätverk här i trakten som samarbetar. 27 medlemmar som blir varandras arbetskamrater och bollplank. Vi synkar öppettider och skickar kunder till varandra. Handel föder handel och tillsammans blir vi en starkare anledning att åka hit.

 

Blommor och Jord har funnits i 20 år så vi är fostrade i en företagarfamilj. Vi stressar inte upp oss och det är ju faktiskt folk som vill handla av oss. Det lokala nätverket har varit en viktig förebild och vi tänker positivt. Vill man så går det! Du skulle se på våren. Då är det maxat med 25 000 plantor här i växthuset och vi har precis byggt ett fint kök för chokladen.

 

Det känns hållbart

Allt är kretsloppsorienterat, närproducerat och utan tillsatser. Vi utgår från naturen och lever i säsongerna. Vi använder det som finns här och nu så om vi levererar till ett bröllop kan tårtan vara dekorerad med samma blommor som i brudbuketten.

 

Tack för pratstunden och lycka till!