Christian från Lerum tänker det oförutsedda

Jag kanske ska byta till fiskejackan? Den ser nog lite mer proffsig ut, resonerar Christian Törnquist som är ny Private Bankingrådgivare på vårt Lerumskontor. Vi träffas för en pratstund i den vackra båthamnen i Björboholm en tidig morgon i juli.

Vem är du?
En rätt vanlig kille skulle jag säga som bor i Lerum med fru och två barn. Dagarna är rätt fulla med jobb och familjens aktiviteter men när jag hinner älskar jag att fiska i Mjörn. Det är mitt paradis.

Vad gör du på jobbet?
Jag har ju precis börjat i min nya roll, även om det är något jag jobbat med tidigare. Innan det var jag försäkringsspecialist och nu ser jag fram emot det nya. Jag gillar att komma närmare kunden och det är ju därför jag jobbar på bank! Att se helheten och alltid göra det bästa utifrån förutsättningarna. Jag tror att kunderna känner det, när man tar ansvar och har goda intentioner.

Vad skulle du vilja ge kunderna för råd just nu?
Jag tycker man, som alltid, ska se över vad som händer om det oförutsedda inträffar. Det kan till exempel handla om försäkringar, sparande eller pensionen. Att ha en sund ekonomi helt enkelt. Och som läget är just nu tycker jag nog att man bör sitta lugnt i båten.

Ungefär som när du fiskar?
Haha, just så.