Hoppa till textinnehållet
Aktivt val

Vi vill hjälpa ungdomarna tillbaka till föreningslivet!

Många unga har minskat eller helt tappat sina fritidsaktiviteter under pandemin. Föreningarnas gemenskap är en viktig del i hur ungdomar mår. Därför avsätter vi medel i Sparbankshjälpen för att hjälpa föreningar inom idrott, kultur och hälsa att få tillbaka ungdomarna till sin viktiga verksamhet.


Ansökningstiden är 9 augusti till 31 oktober 2021.

Maxbelopp att söka per förening: 20 000 kr. 

Alingsås Fäktklubb- vi vill rekrytera fler barn och unga

 Berätta om Alingsås Fäktklubb

Jag startade klubben tack vare min gamla tränare Knut von Troil som lärt mig allt om glädjen i sporten. Fäktning handlar om att vara respektfull och man lär sig mycket om sig själv och andra i duellen. Alla är välkomna och vi har en fin gemenskap. Vi vill vara en fristad där man träffas och kan glömma allt annat för en stund.

 

Varför sökte ni Sparbankshjälpen?
Vi vill rekrytera fler barn och unga och marknadsföring kostar mycket. Nu kan vi annonsera och nå ut via sociala medier. Vi kommer även kunna köpa ny utrustning så att nybörjarna känner sig trygga här. Jag vill även att vi hittar sätt att nå nyanlända eftersom fäktning är en bra träning med lågt insteg. En annan tanke är att instifta en fond som kan hjälpa fäktare, som inte har så stark ekonomi, att ändå kunna komma ut och tävla.

 

Tack Adam. Och lycka till!

Kontaktuppgifter

  • Allmänna frågor om Sparbankshjälpen Staffan Svantesson, VD, Sparbanken Alingsås, 070-559 86 67 eller .
     
  • Är du företrädare för en förening och har frågor om ansökan är du välkommen att kontakta Anders Samuelsson, Verkställande tjänsteman, Sparbanksstiftelsen 070-595 08 23 eller