Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset- ekonomi och tips

Vi på Sparbanken Alingsås följer virusets konsekvenser och är mycket medvetna om de utmaningar som uppstår för dig. 

 

Som lokal aktör med ett stort engagemang för vårt gemensamma samhälle vill vi vara med och ta hand om dina utmaningar tillsammans med dig.

 

Tillsammans är vi starka!

Herrljungaföreningar hjälper personer i riskgruppen

Vi håller på så länge det behövs, berättar Jessica Sandberg från Herrljunga SK när vi sitter och pratar i solen. Vi är redo för det och det är ju det minsta vi kan göra. En självklarhet!

 

 

Stöd till privatpersoner

Amorteringsbefrielse för privatpersoner

Du som privatkund har möjlighet att ansöka om amorteringsbefrielse för dina lån om din ekonomiska situation har påverkats i och med spridningen av coronaviruset. 

 

Förskottslån

Förskottslån erbjuds till dig som är medlem i något av fackförbunden inom LO eller SACO och som har blivit arbetslös på grund av att din arbetsgivare gått i konkurs. Lånet är till för att täcka dina omkostnader tills att din ersättning från den statliga lönegarantin betalas ut.

Tips och råd!

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och vad du bör tänka på just nu. 

Two business people looking at a mobile in office library.

Är du drabbad av corona och inte kan jobba?

Är du sjukskriven, i hemkarantän eller har mist jobbet på grund av coronaviruset? Vår expert tipsar om hur man kan se om sin ekonomi i oroliga tider.

Mother with two children looking at different devices.

Behöver du hjälpa en närstående att betala räkningar?

Om en närstående blir sjuk och behöver hjälp att utföra olika bankärenden kan det vara bra att veta vad som gäller. Här har vi samlat information om vilka sorters fullmakter som finns och vad du ska tänka på.

Arv, gåvor och testamente det här gäller

När någon avlider kan det vara skönt att vara lite förberedd på vad som gäller – och inte minst att få veta hur de val som görs medan alla är i livet kan påverka längre fram.

Mer information

Vi finns här för dig!

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Av omtanke för de riskgrupper som finns och för att undvika att coronaviruset sprids vidare ber vi dig som känner dig sjuk eller har rest till något av riskområdena att undvika våra kontor. Vi ber dig istället använda vår app eller internetbank för att göra dina banktjänster. 

Våra kundevent ställs in tills vidare

Med hänsyn till varandra, framförallt våra äldre och andra riskgrupper, följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att vara extra noggranna med hygienen och att minska på sociala kontakter som inte är absolut nödvändiga.

 

Som ni vet brukar vi ordna många kundträffar och evenemang, de kommer vi tills vidare att skjuta på framtiden. 

Vanliga frågor och svar i spåren av corona

Många hör av sig till oss med frågor i samband med coronaviruset. 

 

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren.

skyddar du dig mot bedrägerier

Just nu passar bedragare på att försöka luras. Men med kunskap om hur det går till kan du skydda dig. Vi har listat vad både du som privatperson bör tänka på. 

 

Skydda dig mot bedrägerier- 5 tips!

 

Vi finns här för dig som är företagare!

Här har vi samlat information för dig som är företagskund i banken.