Hoppa till textinnehållet

Stöd till företag i oroliga tider

Vi erbjuder rådgivning och täta samtal för att hitta en lösning för dig och ditt företag. Vi erbjuder även hjälp med att navigera i de statliga stödpaken. 

Som lokal aktör med ett stort engagemang för vårt gemensamma samhälle vill vi vara med och ta hand om dina utmaningar tillsammans med dig.

Tillsammans är vi starka!

Blomdahls café- aldrig att det får sluta såhär!

Det började en lördag när jag ställde mig utanför med bröd och bullar. Det dröjde inte länge förrän vi flyttade ut två bord och snart släpade vi ut halva butiken, berättar en skrattande Josefin Lund, en av delägarna i familjeföretaget Blomdahls café i Herrljunga. 

Brique Design och Inredning

Så är det att vara företagare. Man vet aldrig vad som händer, resonerar Isabelle Östman som driver Brique Design och Inredning på Nääs fabriker. Man får se det som en nyttig lärdom.

 

 

Torarica tänker nytt!

Det är många som vill stötta den lokala handeln just nu. Samtidigt så uppmanas vi att stanna hemma så mycket som möjligt. Fastighetsägaren Joakim Engdahl har tillsammans med sin hyresgäst Restaurang Torarica i Lerum kommit på nya smarta sätt att ta sig an utmaningarna i samband med coronaviruset.

Grand Hotel Alingsås

Var stolt över din stad och bjud hit fler vänner och bekanta. Då kommer vi få gäster på hotellet! Ni är våra bästa ambassadörer. Det säger Anna Hartman som äger Grand Hotel i Alingsås.

 

Vi har valt att hålla öppet och en bra sak är gymnasieelevernas lunch. Numera kan de komma hit och hämta ut sin lunchlåda. Vi kör även ut mat till företag om man vill.

Stötta Alingsås - En idé från två bröder i Sollebrunn

Lundgrens i Sollbrunn tappade nästan alla sina intäkter när Coronakrisen kom. Vi kände att vi var tvungna att agera ruskigt snabbt. Vi tog fram ett hjälplotteri för föreningarna men insåg snabbt att handeln hade det allra värst. Genom Stötta Alingsås kan vi se till att alla vinstpengar återinvesteras lokalt. På så sätt vinner både föreningsliv och handeln samtidigt som det är bra för oss. 

Creo Hälsa- vet hur man pausar smart

Lisa och Camilla är hälsovetare och utbildar och föreläser inom områden kopplade till hälsa på arbetsplatsen. 

 

Här är deras bästa tips :

  • Gå till och från jobbet även när du jobbar hemma, ett perfekt sätt att ladda upp och avsluta dagen. 
  • Sätt klockan eftersom ingen påminner dig om rast. 
  • Ät någon annanstans än framför datorn och ta ordentligt med rörelsepauser under dagen. 

 

Coffee Station i Lerum utvecklar sitt koncept

Giovanni driver sedan september Coffee Station i ST1-macken i Lerum. Han har sedan han tog över utvecklat konceptet och inte minst nu i dessa tider. "Du ser ju själv, full fart hela tiden! Du måste skriva om de fantastiska människorna i Lerum. De har verkligen ställt upp och stöttat! Det är ju speciella tider nu och några härliga äldre kunder brukar stanna utanför dörrarna. De knackar på rutan, beställer och vi levererar till bilen."

 

Stöd till företag

Många företag kommer att påverkas. För att mildra effekterna har regeringen tagit fram några förslag. 

Beräkningsverktyg

Hur påverkar åtgärder som korttidspermittering, uppskjuten moms och lägre sjuklönekostnad ditt företag? Använd våra räkneverktyg för att se hur kostnaderna i ditt företag påverkas.

Omställningsstöd

Omställningsstödet är tänkt att underlätta för företag att överbrygga den akuta krisen och ställa om och anpassa sin verksamhet. 

Amorteringsbefrielse för företag

Du har möjligheten att söka amorteringsbefrielse på lån, avbetalning och leasing upp till sex månader (med omprövning efter tre månader) om ditt företag har fått ansträngd likviditet på grund av coronaviruset.

 

Fyll i ansökan via länken nedan så återkommer vi med beslut så snart som möjligt. 

 

Nu kan du ansöka om lån med statlig garanti

Våra företagskunder kan nu ansöka om ett likviditetslån med statlig lånegaranti. Välkommen med din ansökan!

 

Råd och tips!

Smarta apptips för en enklare vardag

Med omtanke om de riskgrupper som finns och för att undvika att coronaviruset sprids vidare ber vi dig som känner dig sjuk eller har rest till något av riskområdena att undvika våra kontor och istället använda vår app eller vår internetbank för att göra dina banktjänster.

Ekonomitips till dig som företagare

Här kan du läsa mer om vad som är bra att tänka på för dig som företagare. 

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och vad du bör tänka på just nu. 

Two business people looking at a mobile in office library.

Våra kundevent ställs in tills vidare

Med hänsyn till varandra, framförallt våra äldre och andra riskgrupper, följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att vara extra noggranna med hygienen och att minska på sociala kontakter som inte är absolut nödvändiga.

 

Som ni vet brukar vi ordna många kundträffar och evenemang för dig som företagare, de kommer vi tills vidare att skjuta på framtiden. 

Mer information

skyddar du dig mot bedrägerier

Just nu passar bedragare på att försöka luras. Men med kunskap om hur det går till kan du skydda dig. Här är vad du som driver företag bör tänka på. 

 

Vanligaste bedrägerierna för företagare

Vanliga frågor och svar i spåren av corona

Många hör av sig till oss med frågor i samband med coronaviruset. 

 

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren.