Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Hållbarhet

För oss är det viktigt att vårt område utvecklas långsiktigt. Vi vill bidra till en samhällsutveckling som hushåller med våra gemensamma resurser, så att vårt närområde även i framtiden är en attraktiv plats för kommande generationer att bo och leva i. 

Hur vi jobbar med hållbarhet

Sparbanken Alingsås är en viktig del av det lokala samhället och har ett ansvar för att främja en långsiktigt hållbar ekonomi. Banken är en central del av det finansiella kretsloppet och genom att ta hänsyn till miljörelaterade och sociala risker i verksamheten, finns möjlighet att bidra till mer hållbara företag och ett hållbart samhälle. Banken vill bidra till ett samhälle där alla har lika möjligheter att få tillgång till finansiella tjänster.

 

Ekonomiskt ansvarstagande handlar om att främja sund och hållbar ekonomi i hela verksamhetsområdet och genom att bygga långsiktiga relationer där ärlighet, affärsetik, mänskliga rättigheter och miljöpåverkan är viktiga delar. Ekonomiskt ansvarstagande är också att fokusera på långsiktig lönsamhet i banken.

Se vår film om hur vi stöttar Biodlarföreningarna i Alingsås och Lerum

Det här kan du som kund göra för att påverka miljön

Vår verksamhet påverkar miljön på många sätt. De val du gör som bankkund har en stor betydelse. Därför har vi tagit fram flera produkter och tjänster som bidrar till en minskad miljöbelastning. Här hittar du information om några av dem. Fråga efter miljöprodukter nästa gång du är inne hos oss så kan vi tillsammans ta ett steg mot en bättre miljö.

 

  • Betala räkningar i Internetbanken

Visste du att genom att betala dina räkningar i vår Internetbank eller med Autogiro bidrar du till att minska din påverkan på miljön. Dels minskar du dina egna transporter och dels minskas transporten av post. Många företag erbjuder idag även möjligheten att få fakturorna direkt i Internetbanken och därmed minskat både pappersåtgång och transporter ytterligare.

 

  • Swisha

Swish är ytterligare en tjänst du kan använda dig av för att minska cirkulationen av kontanter i samhället. Med Swish kan du skicka pengar direkt till någon, oavsett bank, med din mobiltelefon och Mobilt BankID.

 

  • Betala med kort

Genom att betala med kort är du med och bryter kontantcirkeln. Kontanter cirkulerar hela tiden i vårt samhälle och transporteras till banken - till konsument - till affären - till transportföretaget - tillbaka till banken. Denna kedja av transporter bidrar till en negativ påverkan på vår miljö. Genom att betala med ett bankkort eller betal- och kreditkort kan du vara med och bryta kontantcirkeln.

Mer information

Hållbara Fonder

Våra hållbara fonder, Ethica, passar dig som värnar om miljö, klimat och mänskliga rättigheter och vill göra ett medvetet val.

Close up of hands holding raspberries.

Miljöpolicy

Här hittar du vår Miljöpolicy i sin helhet.

Oakleaves 0579.

Regler för entreprenörer

Du som arbetar med våra fastigheter behöver känna till vissa saker.

People standing discussing over linen fabric - small business

Kontakta oss

Tina Holm

Miljöansvarig