Hoppa till textinnehållet

Tack alla företagare!

Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa!

Alboga choklad- handel föder handel

Vi kommer aldrig ihåg hur länge vi varit igång, resonerar Mikaela och Martina Andersson, systrarna bakom Alboga Choklad och Blommor och Jord utanför Ljung.  Vi är hur nördiga som helst och inspireras av allt. Hjärnan står aldrig still. Haha, tur att familjen håller ordning på oss.

Hollanders Glass- att prata glass ger mig energi!

Jag hade nog inte tänkt att glassen skulle bli så här stort. Jag älskar mitt läraruppdrag men att stå här och tillverka glass blir som terapi. Och att prata glass med alla kunder ger mig energi. 

 

 

UF-företaget Delight

Posta inte detta innan 23:e november är ni snälla ber Erik, Joel, Tiva, Nellie, Sebastian och Oliver som driver UF-företaget Delight. Just nu är det slut på lagret men då kommer webbshopen vara välfylld igen. Välkomna in för att köpa, fortsätter de.

 

 

 

 

 

 

Stay Fit

Vi har skapat ett så bra namn som är enkelt att förstå! Stay Fit handlar om att träna hemma och fortsätta hålla sig i form. Nu gäller det bara att få igång försäljningen! Vi träffar Linnea, Christoffer och Oskar, som tillsammans med Erik driver sitt UF-företag, för en pratstund i Nolhagaparken.

 

 

 

 

 

Blomdahls café- aldrig att det får sluta såhär!

Det började en lördag när jag ställde mig utanför med bröd och bullar. Det dröjde inte länge förrän vi flyttade ut två bord och snart släpade vi ut halva butiken, berättar en skrattande Josefin Lund, en av delägarna i familjeföretaget Blomdahls café i Herrljunga. 

 

 

Brique Design och Inredning

Så är det att vara företagare. Man vet aldrig vad som händer, resonerar Isabelle Östman som driver Brique Design och Inredning på Nääs fabriker. Man får se det som en nyttig lärdom.

 

 

 

 

Perssons Trä

Kan vi inte prata om Ankarstiftelsen istället? Det är roligare än att prata om brädor. Jag tar en kaffe med Mathias Persson som är VD på Perssons Träteknik i Bergstena och han svänger snabbt in samtalet på deras ideella arbete i Colombia.

 

Momenti Liberi

Vi vill att detta ska vara ett schysst ställe att hänga på, berättar Sebastian Tornare som är en av delägarna till Momenti Liberi i Alingsås, när vi sitter och dricker kaffe i restaurangen.

Tänk en burrata med olivolja och svartpeppar. Med en öl till! Det enkla är det goda, fortsätter Sebastian.

Hektors Blommor

Jag startade min bana i just den här lokalen för 35 år sen. Då gick jag på högstadiet och jobbade extra med blommor, berättar Johanna Hektor som äger Hektors Blommor, när vi sitter och fikar inför Kristi Himmelsfärdshelgen. När lokalen plötsligt blev ledig kände jag att det här ska jag göra!

 

Sellmans uti Lerum

Det är härligt att driva en butik där tre generationer kommer och handlar. Det är det som gör det så roligt. När vi säljer en kostym till studenten, ny skjorta till pappa och en fin slips till farfar. Den fysiska butiken står för stora utmaningar men det är faktiskt så att näthandeln hjälper oss som jobbar med kvalitetsvarumärken. 

 

Planeten Ekobutiken

Vi slänger nästan ingenting, berättar Anton Hultmark som tillsammans med partnern Eva Lindblad driver Planeten Ekobutiken i Alingsås. Får vi frukt över pressar vi jos som vi bjuder kunderna på och skalen torkas till våra egna te- och kryddblandningar. 

 

 

Grand Hotel Alingsås

Var stolt över din stad och bjud hit fler vänner och bekanta. Då kommer vi få gäster på hotellet! Ni är våra bästa ambassadörer. Det säger Anna Hartman som äger Grand Hotel i Alingsås.

 

Vi har valt att hålla öppet och en bra sak är gymnasieelevernas lunch. Numera kan de komma hit och hämta ut sin lunchlåda. Vi kör även ut mat till företag om man vill.

Stötta Alingsås - En idé från två bröder i Sollebrunn

Lundgrens i Sollbrunn tappade nästan alla sina intäkter när Coronakrisen kom. Vi kände att vi var tvungna att agera ruskigt snabbt. Vi tog fram ett hjälplotteri för föreningarna men insåg snabbt att handeln hade det allra värst. Genom Stötta Alingsås kan vi se till att alla vinstpengar återinvesteras lokalt. På så sätt vinner både föreningsliv och handeln samtidigt som det är bra för oss. 

Creo Hälsa- vet hur man pausar smart

Lisa och Camilla är hälsovetare och utbildar och föreläser inom områden kopplade till hälsa på arbetsplatsen. 

 

Här är deras bästa tips :

  • Gå till och från jobbet även när du jobbar hemma, ett perfekt sätt att ladda upp och avsluta dagen. 
  • Sätt klockan eftersom ingen påminner dig om rast. 
  • Ät någon annanstans än framför datorn och ta ordentligt med rörelsepauser under dagen. 

 

Coffee Station i Lerum utvecklar sitt koncept

Giovanni driver sedan september Coffee Station i ST1-macken i Lerum. Han har sedan han tog över utvecklat konceptet och inte minst nu i dessa tider. "Du ser ju själv, full fart hela tiden! Du måste skriva om de fantastiska människorna i Lerum. De har verkligen ställt upp och stöttat! Det är ju speciella tider nu och några härliga äldre kunder brukar stanna utanför dörrarna. De knackar på rutan, beställer och vi levererar till bilen. "

Stampens cykel. En 10-åring med fokus service!

Johan och Joakim som driver Stampens cykel har expanderat naturligt och känner att de har fått ett stort stöd av alingsåsarna längs vägen. Cykelsäsongen blir allt längre och fler och fler cyklar så de har goda förhoppningar om framtiden. 

Din vårdcentral i Lerum

I oktober fick vi förmånen att få hänga lite med Ingalill på Din Vårdcentral i Lerum. För oss är hon som företagare en viktig kraft som skapar sysselsättning här i Lerum. Det hårda arbete hon lägger ner gör att det går bra för vårt samhälle. Vi brinner för företagarna och tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.

Jutabo, årets hållbarhetsföretag i Lerum

Vi är stolta över att vi fick dela ut priset för årets hållbarhetsföretag i Lerum. Många grattis Jutabo för det fina arbete ni gör.

EnaGo- en marknadsledande doldis

Vi var nyfikna på att veta mer om EnaGo i Alingsås som drivs av Jennie och Agneta. De har hittat sin nisch i en enormt konkurrensutsatt bransch och företaget går bra trots den oroliga tid vi befinner oss i.

Sörgårdens Såg och Lantbruk

Sörgårdens Såg och Lantbruk är en av alla företag som är påverkade med anledning av covid-19.

- Vi håller igång så gott det går och har vidtagit försiktighetsåtgärder. Vi håller oss borta från andra människor, djuren måste ju skötas även om världen står still. För närvarande är skogsverksamheten stängd på grund Coronaviruset, berättar Linnea.

 

Estrid och Moa- bra för både plånbok och klimat

Jag är supertaggad och har svårt att hålla mig härifrån, berättar Moa Fredriksson på Estrid och Moa när vi ses i butiken en mulen novembermorgon. Min man är programmerare och hjälper mig bygga system för att hålla ordning på kläderna. Och barnen hjälper till! Haha, hela familjen är involverad.

Wave Initiative- rörelseglädje i fokus

Receptet är att göra saker tillsammans. Gemenskap och inspiration på ett twistat sätt, berättar Anna Östling och Lisa Forsell som tillsammans med Sebastian Östling driver Wave Initiative i Lerum. Vi träffas vid Aspens badplats en kall fredagseftermiddag i november och det är snart dags för det återkommande fredagsbadet.

Energy Saves - Vi tänker inside the box

Vi gick från att sälja villavärmepumpar till att bli europeiska klimataktivister, skrattar marknadsföraren Elin Segerberg när vi tillsammans med VD Fredrik Sävenstrand ses över en fika på Energy Saves huvudkontor i Alingsås. Våra värmepumpar minskar energiåtgången och kombinerar du det med grön el så blir det en stor miljövinst.

Hilma och Evert

Jag pluggade fem år till statsvetare och hamnade i ett restaurangkök, resonerar Linda Kroon som driver Hilma och Evert i Tollered. Man blir bred och kan sätta maten i ett sammanhang. Det är mitt ess! Kocken som kan skriva debattartiklar, fortsätter Linda skrattande.  

 

Torarica tänker nytt!

Det är många som vill stötta den lokala handeln just nu. Samtidigt så uppmanas vi att stanna hemma så mycket som möjligt. Fastighetsägaren Joakim Engdahl har tillsammans med sin hyresgäst Restaurang Torarica i Lerum kommit på nya smarta sätt att ta sig an utmaningarna i samband med coronaviruset.

Elpro

I februari fick vi möjligheten att träffa Eivind som sedan 1993 driver Elpro i Alingsås. Elpro är ett företag som utvecklar och producerar automationssystem.

Endorfin

I oktober hälsade vi på eldsjälarna bakom Endorfin i Stenkullen och Alingsås. Vi bjöds på finkaffe, en rundtur och ett intressant samtal om hur man driver ett av Sveriges bästa gym.Sollebrunns Betongelement

I oktober fick vi förmånen att få hänga lite med Per på Sollebrunns Betongelement. För oss är han och hans medarbetare en viktig kraft som skapar sysselsättning här i Magra. Det hårda arbete de lägger ner gör att det går bra för vårt samhälle. Vi brinner för företagarna och tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.

Hus till Hus - Att föra kulturarv vidare

Jag är tredje generation återbrukare och nu tar sonen Nils-Petter över, berättar Valter Samuelsson på Hus till Hus. Som smålänning får man känslan för återbruk med modersmjölken. En uppgift som kräver uthållighet och stort hantverkskunnande.

Alingsås KIK

 

Du skulle se lagens önskelistor för nya klubbstugan, berättar Jessica Pettersson när vi ses på Noltorpsvallen. Det är allt ifrån glassmaskin, vasst wifi till pool. Och en bra tvättmaskin! Men det var nog ledaren Emilia som skrev, skrattar Jessica.

 

 

 

 

Poppa- ett nätverk för kreativa företagare

Näringslivsutveckling blir lätt fluffigt men Poppa är härligt konkret, berättar Angelica Larsson och Daniel Liljeblad när vi ses utanför Garveriet i Floda. Angelica är destinationsutvecklare på Lerums Kommun och Daniel är vice ordförande i Företagarna i Lerum och har uppdrag för Floda Platsutveckling